Lisätietoja palvelusta

Sopimustekstien tekijä

ICT-sopimuspohjakokoelmakonseptin on kehittänyt ja kaikki sopimuspohjat on laatinut lakimies ja perustajaosakas Kari Keturi Law Office Dancon Oy:stä. Keturi on toiminut yrittäjänä vuodesta 1990 helsinkiläisessä kansainväliseen liikejuridiikkaan keskittyneessä lakitoimistossaan ja tehnyt tuhansia juridisia toimeksiantoja sadoille suomalaisille ja ulkomaisille yrityksille. Toimiston asiakaskunta koostuu tällä hetkellä pääasiassa keskikokoisista ja pienemmistä suomalaisyrityksistä, joilla ei ole palveluksessaan omaa lakimiestä.

Kari Keturi on erikoistunut sopimusten laatimiseen ohjelmisto- ja ICT-alalta sekä ICT-yritysten IPR- ja yhtiöoikeusasioiden hoitamiseen.

Yrityskohtainen koulutus ja säännöllinen luennointi eri järjestöjen ja organisaatioiden tilaisuuksissa ICT-alan juridiikasta ovat myös olennainen osa Keturin lakipraktiikkaa. TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:n kanssa Keturi on ollut yhteistyössä jo 1990-luvun lopulta lähtien.

ICT-sopimuspohjapalvelun käyttöehdot

Tutustu palvelun käyttöehtoihin tästä

Palvelun tilaaminen ja maksaminen

Palvelu tilataan verkkokauppasovelluksen kautta.

Mikäli tilaaja valitsee maksutavaksi  verkkopankin tai luottokortin, palvelu on  tilaajan käytössä välittömästi kun tilausprosessi on saatettu päätökseen.

Jos  tilaaja valitsee maksutavaksi  laskun, lähetämme tilaajalle ensisijaisesti verkkolaskun tai mikäli verkkolaskutustietoja ei ole ilmoitettu, lähetämme paperilaskun.
Laskun lähetyksen jälkeen lähetämme pyydettäessä laskun kopion sähköpostitse tilaajan antamaan osoitteeseen. Kun maksusuoritus näkyy pankkitilillämme, avaamme palvelun ja lähetämme asiakkaalle siitä viestin.

Jos asiakas maksaa laskulla ja haluaa palvelun nopean avauksen, hän voi pyytää lähettämään laskusta sähköpostikopion ja maksaa laskun sen perusteella sekä toimittaa maksukuitin kopion sähköpostilla jari.salo(at)tieke.fi, tämän jälkeen avaamme palvelun.

Tieke ry

TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry on puolueeton ja riippumaton yhdistys. TIEKE on vaikuttaja, verkottaja ja vauhdittaja digitaalisen osaamisen kehittämisen ja digitaalisten toimintaprosessien edistämisen alueilla. TIEKE ry on perustettu 1981.

Päivitykset

Uutta 2021/2022

Suomenkieliset ICT-sopimuspohjat

Franchising-sopimus
Luokka: Muut dokumenttipohjat
Avainsanat: franchising, franchisor, IPR

Sopimuspohja tehty neutraalista näkökulmasta tilanteeseen, jossa yrityksellä on toimiva brändi, jota se pyrkii hyödyntämään ja monistamaan franchising-mallilla halukkaiden yrittäjien kanssa. Tässä sopimuspohjassa sopimuksen pääteksti on verraten lyhyt ja varsinainen liiketoimintakonsepti ohjeistuksineen tulee määritellä yksityiskohtaisesti päämiehen erillisessä käsikirjassa/manuaalissa.

Reklamaatio tukisopimuksesta
Luokka: Muut dokumenttipohjat
Avainsanat: reklamaatio, tukipalvelu, toimitus

Dokumenttipohja tehty tilanteeseen, jossa IT-infran ylläpitopalveluja tarjoava yritys ei ole suorittanut sopimuksen mukaisia tuki- ja ylläpitovelvoitteitaan Asiakkaan tiloissa asianmukaisesti tai jättänyt ne kokonaan tekemättä.

Ylimääräinen yhtiökokous (selvitystila)
Luokka: Muut dokumenttipohjat
Avainsanat: yhtiökokous, selvitystila

Neutraali dokumenttipohja tehty tilanteeseen, jossa yhtiön ylimääräinen yhtiökokous päättää lopettaa yhtiön toiminnan ja asettaa yhtiön selvitystilaan, jota hoitamaan valitaan ulkopuolinen juristi.

Työsopimuksen purku koeaikana
Luokka: Työsuhdepohjat,
Avainsanat: koeaika, purku, työsopimus

Dokumenttipohja tehty tilanteeseen, jossa yritys purkaa työntekijän työsopimuksen koeaikana jatkuvan myöhästelyn ja työtehtävien laiminlyöntien takia.

Englanninkieliset ICT-sopimuspohjat

License Agreement (media content)
Luokka: Lisenssisopimukset
Avainsanat: lisenssi, medialisenssi, sisältö

Sopimuspohja on tehty neutraalista näkökulmas­ta tilanteeseen, jossa yrityksellä on laajaa julkaisutoimintaa ja mediasisältöä ja se antaa sopijakumppaniyritykselle lisenssioikeuden yksinoikeudella käyttää ja jaella tätä materiaalia sopijakumppanin nettisivustoilla korvausta vastaan. Lisäksi sopijapuolet sopivat tässä järjestelyssä on-line markkinointitoiminnan yhteistyöstä.

Trademark License Agreement
Luokka: Lisenssisopimukset
Avainsanat: lisenssi, tavaramerkki

Sopimuspohja on tehty lisenssinantajan näkökulmasta tilanteeseen, jossa yrityksellä on sopijakumppaninsa kanssa laajempi sopimusjärjestely ja osana tätä yhteistyötä sopijakumppani saa oikeuden hyödyntää myös lisenssinantajan arvokasta tavaramerkkiä/brändiä tällä sopimuksella ilman royalty-maksuja. Tässä sopimuspohjassa on yksilöity verraten tarkasti tavaramerkkilisenssin tuomat oikeudet ja velvollisuudet, mutta lisenssinsaajan muut maksut lisenssinantajalle ja sopimuskausi ovat tässä sopimusjärjestelyssä yksilöity erillisessä ”pääsopimuksessa”.

Workshop Agreement
Luokka: Muut ICT-sopimukset
Avainsanat: koulutuspalvelu, workshop

Tämä sopimuspohja on tehty neutraalista näkökulmas­ta erityisesti tilanteeseen, jossa ohjelmistoyritys tarjoaa ICT-alan online -koulutusta/workshop-palvelua toiselle yritykselle. Tässä sopimuspohjassa sopijapuolet sopivat koulutuspalvelun hinnoista ja aikatauluista sekä muista toimitusehdoista. Workshopin tarkempi sisältö on eriteltynä sopimuksen liitteessä 1.

SaaS Agreement
Luokka: SaaS Sopimukset
Avainsanat: SaaS, hintasopimus

Software as a Service (SaaS) Agreement -sopimuspohja on tehty neutraalista näkökulmas­ta erityisesti tilanteeseen, jossa suomalainen ohjelmistoyritys tarjoaa tuotettaan internetin kautta SaaS-palveluna loppuasiakkaalleen. Tässä sopimuspohjassa/”kansisivussa” sopijapuolet sopivat vain ohjelmistopalvelun käytön hinnoista ja sen käyttöönotosta. Itse palvelu toimitetaan toimittajan vakioehdoilla, jotka liitetään osaksi tätä sopimusta (ja joista ei tässä järjestelyssä neuvotella lainkaan).